Garantie

Garantie Tesand

CONDITII DE GARANTIE USI DE INTERIOR

Atentie! Durata de utilizare si pastrare a usilor de interior depinde nu doar de calitatea materialelor, dar si de o ingrijire corecta a usilor pe durata exploatarii acestora. 

Producatorul confirma lipsa oricarui defect la produsele cumparate de dumneavoastra si ofera garantia de a inlatura defectele de fabricatie latente in decurs de 24 de luni (cu respectarea normelor de transportare, depozitare, exploatare detaliate mai jos). Termenul de exploatare este nu mai putin de 7 ani. Data expedierii produselor este indicata pe facturile de transport.

Producatorul isi rezerva dreptul sa refuze reparatia gratuita in baza garantiei, daca sunt incalcate normele de transportare, depozitare, exploatare.

Usile de interior nu sunt supuse garantiei in urmatoarele situatii:

– daca sunt identificate urme de modificare a constructiei produsului;

– sunt incalcate normele de transportare, depozitare si exploatare.

Garantia nu se aplica in cazul defectelor aparute in urma:

– impactului mecanic (lovitura, cadere, etc.);

– expunere la temperaturi ridicate;

– montare incorecta;

– intrarea in contact a suprafetei produselor cu substante caustice, combustibile;

– incendii, explozii, catastrofe naturale;

– factori casnici negativi;

– lipsa facturii si/sau bonului fiscal de achizitie a produsului.

La identificarea defectelor de fabricatie este necesara adresarea catre magazinul care a efectuat vanzarea. Returnarea produsului se efectueaza strict in ambalaj care asigura siguranta foii de usa.

Indicatii de transport:

In timpul pastrarii si transportarii usilor, trebuie luate masuri de protectie a acestora, impotriva deteriorarilor mecanice, murdarire, umezire, actiunea precipitatatiilor atmosferice si razelor solare directe.

Se admite transportarea usilor de interior in mijloace de transport acoperite, containere, in conformitate cu regulile de transportare a marfurilor in vigoare. Zona de încarcare a usilor in mijlocul de transport nu trebuie sa aiba elemente proeminente capabile sa deterioreze produsele.

Transportarea produselor trebuie efectuata doar in ambalajul producătorului. Nu se admite aruncarea sau calcarea usilor in timpul procesului de incarcare si descarcare.

Inainte de transportare, usile trebuie sa fie bine fixate cu elemente care nu dauneaza acestora.

Este strict interzisa transportarea usilor in mijloace de transport de tip deschis.

Depozitarea

Usile trebuie depozitate in spatii inchise, la o temperatura minima de – 10 °C si maxima de +35 °C  cu umiditatea de la 30% pana la 60%.

Usile pot fi depozitate atat in pozitie verticala cat si orizontala.

Depozitarea in pozitie verticala: pentru a elimina posibilitatea de indoire a foii, unghiul de inclinare nu trebuie sa fie mai mare de 6 grade.

Depozitarea in pozitie orizontala: foile usilor trebuie amplasate pe o suprafata neteda.

Se interzice categoric:

– expunerea la temperaturi mai mari de +40 °C, aceasta poate duce la umflarea si deteriorarea folii PVC;

– depozitarea in incaperi unde se efectueaza reparatii sau alte lucrari de constructie;

– depozitarea produselor aproape de aparatele de incalzire (a se depozita la o distanta de minim 1 m fata de un astfel de aparat)

Montarea

Inainte de montare, mai ales pe timp de iarna, este necesara pastrarea usilor timp de 3-5 zile in incaperea unde urmeaza sa fie exploatate, cu respectarea tuturor normelor indicate, pentru aclimatizare.

Aspectul usii trebuie verificat (examinat) de catre cumparator inainte de montare (inainte de instalarea balamalelor si a feroneriei). Plangeri fata de aspectul unor usi deja montate, nu se accepta.

Montarea usilor trebuie efectuata de catre specialisti calificati. Finalizarea lucrarilor de montare trebuie confirmate de un act de predare-primire, insotit de garantia celui care a efectuat lucrarile de montare. Pentru evitarea dificultatilor la montare, este important ca masurarea si montarea sa fie efectuate de acelasi contractant.

La montarea foii de usa in rama este important sa se asigure un spațiu de 2-3 mm din ambele parti.

Este recomandata prelucrarea, cu grija, cu lac de mobilă a locurilor pregătite pentru instalarea feroneriei, dacă sunt un pic deteriorate, pentru a evita patrunderea umezelii.

Montarea usilor trebuie efectuata intr-o incapere total finisata, adica cu podea montata, pereti vopsiti, etc. Dacă montarea se efectueaza intr-o incapere in curs de reparatie sau constructie, trebuie sa fie respectate nivelul temperaturii si umiditatii conform normelor de exploatare expuse mai sus.

Este interzisa montarea usilor la o distanta mai mica de 1 m fata de radiatoare sau alte aparate de incalzire.

Ambalajul din fabrica trebuie pastrat pana la momentul montarii. In cazul identificarii defectelor de fabricatie se intocmeste un act si se fac poze ale defectelor, care sunt indreptate catre magazinul care a facut vanzarea.

Exploatare si ingrijire

Usile de interior sunt destinate exploatarii in interiorul incaperilor, care nu sunt supuse diferentelor de temperatura, care au incalzire si ventilatie, la temperatura aerului intre 15 °C si +35 °C, cu umiditate de la 30% pana la 60%. O abatere semnificativa de la acesti parametri duce la deteriorarea calitatilor de exploatare a usilor de interior.

Nu se admite actiunea directa si indelungata pe suprafete a razelor solare sau alte efecte termice.

La instalarea usilor in bai si bucatarii, este importanta mentinerea nivelului de umiditate, ventilarea si aerisirea incaperii, eliminarea posiblitatii de actiune a razelor solare pe suprafata usii conform normelor de exploatare. Usile de interior nu sunt destinate utilizarii in incaperi cu umiditate ridicata (saune, dusuri).

Evitati contactul usilor de interior cu suprafete sau aer a caror temperaturi depasesc +40 °C. Aceasta poate duce la deformarea sau topirea invelisului PVC.

In timpul exploatarii produsului nu se admit lovituri si zgarieturi pe suprafata acestuia, altfel pot aparea pete, aschii, zgarieturi etc., care duc la deteriorarea aspectului usii.

Daca usa se murdareste, se recomanda utilizarea solutiilor pentru ingrijirea mobilei. Se admite curatarea suprafetei cu un servetel umed. Pentru ingrijirea usilor de interior, utilizati doar produse calitative, destinate curatarii si lustruirii usilor (in conformitate cu instructiunile atasate la acestea).

Pentru ingrijirea usilor de interior nu se admite utilizarea solutiilor care contin  materiale abrazive, acizi, etc., pentru evitarea deteriorarii suprafetei curatate.

Este posibila schimbarea nuantei suprafetei usii de interior in urma actiunii zilnice a razelor ultraviolete.

Recomandari pentru ingrijirea invelisului:

Pentru curatare, se recomanda folosirea unui burete sau o bucata de material inmuiata in apa si sapun, se admite folosirea solutiilor pe baza de apa si alcool.

Pentru inlaturarea petelor de grasime se recomanda folosirea detergentilor ( in special solutiile de spalat vasele) diluati in apa.

Pentru ingrijirea invelisului PVC se potrivesc solutiile pentru ingrijirea mobilei, care nu contin acizi sau substante alcaline.

Usile cu invelis Soft Touch, Lacquer (Email) pot fi sterse folosind o bucata de material moale inmuiata in apa, fara utilizarea vreunui detergent.

Nu se permite:

Curatarea cu detergenti care contin substante caustice active; solventi (acetona, terebentina minerala etc.); spirt; prafuri sau alte substante abrazive; solutii pentru lustruire sau spray-uri destinate pentru ingrijirea produselor din lemn natural; perii tari sau burete metalic. Nerespectarea acestor reguli va duce la deteriorarea aspectului si imposibilitatea de restaurare a acestuia.

Recomandari pentru ingrijirea sticlei

Sticla “Mata”

Pentru protectie impotriva murdariei, petelor de grasime, amprentelor, sticla (oglinda) prelucrata cu ajutorul unui jet de aer cu nisip, este acoperita cu un polimer de inalta calitate.

Pentru extinderea duratei de exploatare a invelisului protector si pentru a evita aparitia petelor de grasime, nu se admite intrarea in contact a suprafetei mate cu oricare tip de grasime.

Nu se permite curatarea cu solutii organice, care contin alcool, solutii care produc spuma, solutii cu o structura abraziva (paste, prafuri, etc.). 

La curatare nu se recomanda aplicarea unei presiuni excesive asupra bureteluii, pentru a evita deteriorarea invelisului mat. 

Se recomanda stergerea suprafetei de sticla cu o bucata de material umed si moale, dupa care stergerea suprafetei cu o bucata de material uscat.

Sticla “Satinata”

Pentru extinderea duratei de exploatare a invelisului protector si pentru a evita aparitia petelor de grasime, nu se admite intrarea in contact a suprafetei mate cu oricare tip de grasime.

Nu se permite curățarea cu soluții organice, care conțin alcool, soluții care produc spumă, soluții cu o structură abrazivă (paste, prafuri etc.).

Se recomadă ștergerea suprafeței cu o bucată de material uscat. La curățare nu se recomandă aplicarea unei presiuni excesive asupra buretei pentru a evita deteriorarea învelișului mat.

Sticla “Lacobel”

Pentru ingrijire se potrivesc orice solutii destinate curatarii sticlei. Partea lacuita (partea mata)  nu se permite sa fie curatata cu solutii abrazive, care contin alcool sau solventi.

La curatare nu se recomanda aplicarea unei presiuni excesive asupra buretelui pentru a evita deteriorarea invelisului mat.

Aspectul usilor de interior si a pieselor componente

Evaluarea vizuala a usilor de interior

Evaluarea vizuala a usilor se efectueaza la lumina naturala sau de camera, evitand folosirea luminii artificiale sau lumina solara excesiva la distanta de minim 0,6 m sau maxim 1,5 m de la foaia de usa, la inaltimea nivelului ochilor de aproximativ 1,7 m, sub un unghi de minim 30 de grade sau maxim 90 de grade. Informatiile tehnice oferite de producator pot servi drept baza pentru evaluare.    

Informatiile producatorului

Nu se considera defect:

– prezenta unei dungi intunecate/aprinse la jonctiunea foii de usa (locul de legatura a invelisului PVC);

– abaterea de la liniaritatea foii de usa constitue nu mai mult de 3 mm pe 2000 mm inaltime;

– defectele care nu au fost identificate in urma inspectarii vizuale la o distanta de 0,6 m de la nivelul ochilor;

Pe sticle si oglinzi sunt admisibile urmatoarele abateri:

– incluziuni straine nedistructive (gunoi) cu dimensiuni de pană la 2 mm nu mai mult de 3 bucati pe o parte;

– bule cu diametrul interior de 0,5-2 mm, nu mai mult de 3 bucati;

– zgarieturi foarte mici pana la 20 mm in lungime in zona vizibila a foii de usa, pana la 40 mm in partea de jos a sticlei sau oglinzii;

– zgarieturi mici pana la 15 mm in partea de jos, 10 mm in partea de sus;

– pe sticla Triplex tranzitia culorilor de la o nuantă mai deschisa la o nuanta mai inchisa si invers.

CONDITII DE GARANTIE USI DE EXTERIOR

Atentie! Durata de utilizare si pastrare a usilor de exterior depinde nu doar de calitatea materialelor, dar si de o ingrijire corecta a usilor pe durata exploatarii acestora. 

Producatorul confirma lipsa oricarui defect la produsele cumparate de dumneavoastra si ofera garantia de a inlatura defectele de fabricatie latente in decurs de 24 de luni (cu respectarea normelor de transportare, depozitare, exploatare detaliate mai jos). Data expedierii produselor este indicata pe facturile de transport.

Producatorul isi rezerva dreptul sa refuze reparatia gratuita in baza garantiei, daca sunt incalcate normele de transportare, depozitare, exploatare.

Usile de exterior nu sunt supuse garantiei in urmatoarele situatii:

– daca sunt identificate urme de modificare a constructiei produsului;

– sunt incalcate normele de transportare, depozitare si exploatare.

Garantia nu se aplica in cazul defectelor aparute in urma:

– impactului mecanic (lovitura, cadere, etc.);

– expunere la temperaturi ridicate;

– montare incorecta;

– intrarea in contact a suprafetei produselor cu substante caustice, combustibile;

– incendii, explozii, catastrofe naturale;

– lipsa facturii si/ sau a bonului fiscal de achizitie.

La identificarea defectelor de fabricatie este necesara adresarea catre magazinul care a efectuat vanzarea. Returnarea produsului se efectueaza strict in ambalaj care asigura siguranta foii de usa.

Depozitare si transport

Ambalarea produselor trebuie sa asigure siguranta lor in timpul depozitarii, incarcarii, descarcarii si transportarii.

Dispozitivele si partile dispozitivelor neinstalate, trebuie sa fie ambalate in folie de plastic, sau alt material de ambalare, care permite siguranta, legarea si intretinerea lor stranse si livratecomplet.

Produsele deschise inainte de ambalare si transport trebuie sa fie inchise, iar dispozitivele de blocare incuiate.

Produsele sunt transportate prin toate mijloacele de transport, in conformitate cu regulile in vigoare pentru acest tip de transport.

La depozitarea si transportarea produselor, acestea trebuie protejate de deteriorarea mecanica si de efectele precipitatiilor.

Pe timpul depozitarii si transportarii, se recomanda instalarea de garnituri din materiale elastice intre produse.

Produsele sunt depozitate in pozitie verticala sau orizontala pe captuseli din lemn, paleti sau in containere speciale, in incaperi cu acoperis.

Instructiuni de instalare

Instalarea produsului trebuie efectuata de firme specializate.

Dupa livrare si inainte de a incepe instalarea usii din metal, asigurati-va ca:

– Modelul si dimensiunile usii metalice, partea de deschidere (dreapta sau stanga), dimensiunea pervazului de pe cutie corespund comenzii emise.

– Culoarea stratului de vopsea si lac a pieselor metalice, amplasarea si culoarea panourilor decorative (daca este cazul), grosimea panourilor decorative, materialele panourilor de finisare si materialul acoperirii decorative a panourilor de decorare, culoarea, textura, modelul frezei (daca este cazul), locatia si culoarea modelelor decorative (daca este cazul) corespunde comenzii emise.

– Setul complet al sistemului de blocare, culoarea accesoriilor, modelul manerului corespunde comenzii.

– Nu exista deteriorari mecanice a stratului vopsit a pieselor metalice, a panourilor de decorare, a ramelor decorative, accesoriilor. 

– Numai dupa respectarea conditiilor de mai sus, clientul accepta usa si incepe demontarea usei vechi, daca aceasta exista.

Montarea usilor

Se recomanda instalarea tocului din metal in pereti din caramida sau beton. Grosimea peretelui trebuie sa fie de cel putin 160 mm.

Inainte de instalare, este necesar sa se efectueze o inspectie externa a unitatii usii, pentru a se potrivi cu instalarea.

Curatati golul de usa de tencuiala si mortarul vechi pana la structurile de sustinere.

Scoateti foaia usii de pe cadrul usii. Instalati cadrul usii in gol, nivelati-l, asigurati-l cu pene din lemn.

Manerele trebuie instalate in urmatoarea ordine:

– introduceti patratul manerului, astfel incat arca de pe ambele parti ale usii sa fie de cel putin 24-26 mm

– fixati manerele pe foaia usii cu suruburile de fixare furnizate

– fixati suruburile de blocare pe manere din ambele parti.

Aranjati foaia de usa pe rama, inchideti-o. Daca este necesar, reglati blocarea cadrului usii: pe verticala – pentru orificiile suruburilor inchizatorilor, pe orizontala – pentru a asigura o potrivire uniforma a garniturilor. Verificati uniformitatea golurilor din jurul perimetrului unitatii usii.

Daca este necesar, strangeti cadrul usii in mijlocul suportului de blocare, gauriti o data in perete si introduceti tija de fixare din mijloc. Verificati functionarea incuietorilor.

Unitatea de usa instalata corect in stare deschisa trebuie sa mentina echilibrul in orice unghi de deschidere.

Dupa instalarea usii, trebuie sa efectuati urmatorii pasi:

– lipiti banda adeziva de 30 mm in jurul cadrului usii, astfel incat excesul de spuma poliuretanica sa nu strice aspectul.

– pe partea interioara a cadrului usii folositi banda adeziva pentru a fixa placile decalate (2 mm pe laterala uniform) din lemn, placa de fibre, placaj.

– inchideti blocul usii cu o incuietoare si umpleti golurile dintre cadrul usii si deschis cu spuma poliuretanica, cantitatea de compozitie care formeaza spuma in gol, consultati instructiunile de utilizare pe cutie. Inainte de polimerizarea completa a spumei (aproximativ 24 de ore, consultati ambalajul sau instructiunile de utilizare a spumei), este necesara o manipulare atenta a unitatii instalate (nu fortati).

Finalizarea lucrarilor de instalare trebuie confirmata printr-un certificat de acceptare, care include obligatii si garantii pentru instalarea unei usi din metal

Instructiuni de exploatare si intretinere

Intretinerea unei usi metalice:

– Ungerea balamalelor si a partii proeminente a incuietorii cu ulei cel putin o data la 4 luni.

Ingrijirea vopselei si a peliculei din PVC:

– Suprafetele acoperite cu vopsea, lac si PVC pot fi spalate cu detergenti obisnuiti care nu contin componente agresive (solventi, acizi etc.) si materiale abrazive: un burete moale poate servi ca instrument de spalare.

– Pentru cresterea duratei de functionare si imbunatatirea aspectului acoperirilor din lac si acoperirilor din PVC, se recomanda stergerea lor cu solutii de lustruire pentru mobilier.

Instructiuni de exploatare a usii:

– Este inacceptabila caderea directa a luminii solare pe o durata mare de timp ( usi pentru locuinte colective ).

– Nu folositi produsul in apropierea focului deschis.

– Umiditatea recomandata a mediului de functionare a produsului nu trebuie sa fie mai mult de 60%.

– La utilizarea produsului evitati zgarieturile si loviturile, contactele cu componenti agresivi.

– In prezenta oricarui element proeminent care limiteaza unghiul de deschidere a usii, evitati intrarea in contact cu acest element pentru a nu deteriora suprafata usii.

– Nu inchideti usa cu suruburile de blocare a dispozitivului scoase, pentru a evita deteriorarea suprafetei vopsite a cadrului usii si a dispozitivului de blocare in sine. Inchideti si deschideti incuietorile, numai dupa ce va asigurati ca blocul usii este plasat corect.

– Daca sunt detectate defectiuni, daca suruburile dispozitivului de blocare sunt rupte sau blocate, usa nu poate fi deschisa prin mijloace mecanice – contactati producatorul sau reprezentantul sau oficial din regiune.

– Este interzisa ungerea partilor interne ale incuietorilor si mecanismelor cu orice fel de ulei.

Obligatii de garantie

– Furnizorul garanteaza Cumparatorului calitatea produselor livrate, ceea ce inseamna posibilitatea utilizarii produsului in scopul prevazut, fara pierderi de calitate si caracteristici.

– Perioada de garantie pentru produsele furnizate sub rezerva instructiunilor de instalare, functionare si intretinere pentru usi plasate in interior este de 24 luni de la data comercializarii. 

– Obligatiile de garantie ale Furnizorului sunt valabile numai in conformitate cu regulile prevazute in Instructiunile pentru transportarea, depozitarea, instalarea si functionarea usilor si a panourilor decorative prezentate mai sus.

– Nu vor fi acceptate pretentii legate de deficentele acoperirii unei unitati de usa din metal instalata ca usa de intrare de  locuinta individuala.

– In cazul instalarii independente a usii de catre Cumparator, revendicarile sunt acceptate numai pentru usile si accesoriile usii care au defecte ascunse gasite in perioada de garantie.

Excluderea obligatiilor de garantie

Garantia Furnizorului nu se aplica in urmatoarele cazuri:

– Daca deteriorarea produsului s-a produs din vina Cumparatorului, inclusiv din cauza transportarii necorespunzatoare sau a depozitarii necorespunzatoare a produsului.

– Daca deteriorarea produsului s-a produs din vina unor terti, precum si ca urmare a unui incendiu, a unei inundatii sau a altor situatii de urgenta si inevitabile.

– In cazul in care se produce deteriorarea produsului din cauza utilizarii necorespunzatoare.

– Daca deteriorarea produsului a avut loc in timpul montarii.

– Daca deteriorarea produsului s-a produs ca urmare a oricarei alte circumstante care nu au legatura cu defectele de fabricatie.

– Garantia nu acopera modificarile de culoare, nuanta, structura suprafetei stratului de pulbere cauzate de expunerea la substante chimice, excretii de animale, urme de mana si alte substante agresive.

– Clientul nu mai detine factura si/sau bonul fiscal de achizitie.