TERMENI SI CONDITII

Definitii

In cuprinsul prezentului document, urmatorii termeni folositi cu majuscule vor avea, daca din context nu rezulta altfel, intelesurile specificate mai jos:

MARCI INREGISTRATE: reprezinta marcile inregistrate ale TESAND S.R.L., cum ar fi, dar fara a se limita la denumirea TESAND.

SITE: reprezinta SITE-ul Internet apartinand TESAND, care se afla la adresa www.tesand.md , prin intermediul caruia UTILIZATORUL are acces la informatii privind serviciile si produsele oferite / asigurate de catre TESAND, in reteaua magazinelor TESAND.

TESAND: reprezinta societatea TESAND S.R.L., avand sediul social in localitatea Chișinău, str. Uzinelor 104.

UTILIZATOR: reprezinta persoana care acceseaza SITE-ul, in scopuri private sau profesionale si care a acceptat TERMENII SI CONDITIILE prezentului SITE, indeplinind in acest sens toate cerintele procesului de inregistrare;

UTILIZARE ABUZIVA: reprezinta utilizarea SITE-ului intr-un mod contrar practicii in domeniu, a reglementarilor si ale legislatiei in vigoare sau in orice alt mod care poate produce prejudicii TESAND.

Continutul site-ului

Informatiile publicate pe SITE sunt informatii de interes general despre TESAND, produsele comercializate de acesta, ale partenerilor sai cat si alte informatii considerate de TESAND ca fiind de interes pentru UTILIZATORI.

Informatiile sunt puse la dispozitia UTILIZATORILOR de regula, in mod gratuit. TESAND isi rezerva dreptul de a implementa anumite servicii pe SITE ce vor fi oferite contra cost UTILIZATORILOR.

TESAND este detinatorul tuturor drepturilor de proprietate intelectuala asupra SITE-ului, respectiv asupra designului si continutului acestuia precum si asupra tuturor Marcilor inregistrate de TESAND si publicate pe SITE.

UTILIZATORUL are obligatia de a respecta toate drepturile de proprietate intelectuala ale TESAND, prevazute de legislatia in vigoare.

Utilizarea site-ului

UTILIZATORUL se obliga sa acceseze si sa utilizeze SITE-ul in scopuri si prin mijloace care sa nu constituie o utilizare abuziva.

Limitarea raspunderii TESAND S.R.L
Raspunderea pentru continutul SITE-ului.

TESAND nu este si nu poate fi facut responsabil pentru prejudiciile create de erorile, neacuratetea sau neactualizarea informatiilor publicate sau mentinute pe SITE, care nu se datoreaza culpei sale. UTILIZATORII pot gasi informatii detaliate in reteaua magazinelor TESAND.

In cazul in care preturile sau alte detalii referitoare la produse/promotii au fost afisate gresit, inclusiv din cauza faptului ca au fost introduse gresit in baza de date, ne alocam dreptul de a anula livrarea respectivului produs si de a anunta clientul telefonic/e-mail in cel mai scurt timp, despre eroarea aparuta, daca produsul nu s-a livrat inca.

Caracteristicile produselor prezentate pe SITE sunt preluate / puse la dispozitie de TESAND si isi asuma raspunderea pentru corectitudinea acestor informatii.

Preturile produselor de pe acest SITE sunt informative si pot suferi modificari neanuntate. Promotiile prezentate pe SITE sunt valabile in perioada de timp mentionata.

In cazul in care nu se mentioneaza o perioada de timp, acestea sunt valabile in limita stocurilor disponibile. Preturile afisate pe SITE nu sunt identice cu cele din reteaua magazinelor TESAND, astfel ca pot aparea diferente intre pretul produsului afisat pe SITE si cel afisat in reteaua magazinelor TESAND.

Comenzile a caror produse comandate pe SITE au pret mai mic decat cel afisat in magazinele TESAND raman valabile si vor fi onorate in ordinea inregistrarii lor pe SITE si in functie de limita stocului disponibil pentru fiecare produs din comanda. Toate produsele prezentate pe acest SITE sunt disponibile in limita stocului fizic disponibil. In cazul epuizarii stocului reprezentantul TESAND va oferi alternative prin prezentarea altor produse asemanatoare ca si aspect si specificatii tehnice cu produsul comandat al carui stoc s-a epuizat.

De asemenea, imaginile sunt prezentate pe SITE cu titlu de exemplu, iar produsele livrate, pot diferi de imagini in orice mod, datorita modificarii caracteristicilor, design-ului fara notificare prealabila de catre producator.

TESAND isi rezerva dreptul sa completeze si sa modifice orice informatie de pe SITE.

Orice problema cauzata de produsele si /sau serviciile prezentate pe SITE se va solutiona pe cale amiabila in termen de 20 zile lucratoare de la data sesizarii in scris a problemelor, de catre UTILIZATOR.

Pierderi/Costuri suplimentare

TESAND nu raspunde de nicio pierdere, costuri, procese, pretentii, cheltuieli sau alte raspunderi, in cazul in care acestea sunt cauzate direct de nerespectarea Termenilor si conditiilor.

TESAND nu raspunde pentru prejudiciile create ca urmare a nefunctionarii Site-ului precum si pentru cele rezultand din imposibilitatea de accesare a anumitor link-uri publicate pe Site.

Utilizarea Browser-ului Internet. TESAND garanteaza utilizarea optima a Site-ului prin utilizarea minim a Internet Explorer 8.

Va informam ca eventualele reclamatii privind deficientele tehnice ale produselor, nu vor fi luate in considerare, daca ati semnat ca produsul este conform momentul receptiei produsului.

Modalitatile de plata pentru finalizarea unei comenzi online sunt: numerar la livrare, ordin de plata.

Inregistrarea comenzii nu reprezinta si confirmarea acesteia. Dupa preluarea comenzii, aceasta va fi procesata de catre operatorii nostri in vederea confirmarii si stabilirii detaliilor de livrare. Termenul estimativ de livrare este de 3-10 zile lucratoare de la confirmarea comenzii, dar nu mai tarziu de 15 zile.

In perioada sarbatorilor de Paste, de iarna, a evenimentului Black Friday, precum si pe toata durata altor campanii ale companiei, procesarea unei comenzi precum si livrarea acesteia poate dura intre 15-20 zile lucratoare, dar nu mai mult de 30 zile lucratoare.

Cumparatorul are dreptul sa nu accepte bunurile livrate in cazul in care acestea nu sunt conforme cu detaliile tehnice specificate in pagina produsului. In acest caz, TESAND isi asuma responsabilitatea aducerii produselor la conformitate sau inlocuirea acestora.

Cumparatorul va intra in proprietatea bunurilor dupa semnarea documentului de transport si efectuarea platii (daca aceasta nu a fost in prealabil efectuata) catre curier.

In cazul anularii comenzii, niciuna din partile implicate nu va pretinde/solicita daune.

Returul produselor: cumparatorul are posibilitatea de a se retrage din contractul de la distanta in termen de 14 zile incepand de la ziua in care intra in posesia fizica a produsului. (se va returna in acest caz suma platita pentru produs, integral, cu conditia ca acesta sa nu fi fost montat sau deteriorat si pastrat conform conditiilor de garantie, iar in cazul in care produsul a fost montat, i se va returna clientului un procent din suma platita, in urma evaluării produsului, procent stabilit de catre comerciant). Costurile de demontaj, ambalare si de transport revin integral in sarcina clientului, daca acesta a fost corect informat asupra produsului achizitionat si doreste returnarea acestuia din motive neimputabile furnizorului. Aveti posibilitatea ca in acest termen sa returnati produsul, nefiind obligatoriu ca acesta sa fie returnat in ambalajul original (totusi trebuie protejat, conform conditiilor de garantie). Pentru aceasta puteti completa formularul de retur pus la dispozitie in sectiunea Formular retur sau ne puteti comunica intentia dumneavoastra (declaratie neechivoca) de retur in orice alt mod (in scris – plic la posta, prin e-mail, prin telefon, etc.).

In procesul de retur, puteti folosi orice serviciu de expeditie, cu conditia ca produsul sa ajunga la destinatie in conditii optime si conform conditiilor de garantie. Costurile de transport pentru returul produsului cad in sarcina dumneavoastra.

Accesarea SITE-ului www.tesand.md

Aceasta implica acceptul UTILIZATORILOR ca datele lor personale sa fie pastrate si prelucrate de compania TESAND. Informatiile pe care ni le transmiteti sunt tratate cu maxima confidentialitate si exclusiv in scopurile pentru care au fost colectate.

Scopurile prelucrarii acestor date sunt: crearea unui cont de utilizator pentru achizitionarea produselor, livrarea produselor comandate, abonarea la ofertele noastre (consimtamantul utilizatorului), transmiterea de comunicari comerciale (consimtamantul utilizatorului), transmiterea unor oferte pentru produsele complementare sau accesorii produselor cumparate (in baza consimtamantul utilizatorului si in temeiul interesului legitim al societatii TESAND sau firmelor din grup), informarea utilizatorilor abonati despre promotiile retelei de magazine TESAND sau despre orice alte promotii sau activitati desfasurate de TESAND prin orice mijloace de comunicare (posta, e-mail, telefon, SMS, etc.), crearea unei baze de date pentru realizarea de rapoarte statistice, etc.

In momentul contactarii, utilizatorul va fi informat in legatura cu scopul actiunii pentru care a fost contactat si i se va solicita consimtamantul, daca respectiva actiune implica prelucrarea datelor lui personale si pentru aceasta este nevoie de acordul sau.

TESAND S.R.L. este unicul detinator al informatiilor colectate de pe acest site. TESAND S.R.L. se obliga ca datele personale sa nu fie difuzate catre terti prin vanzare, dezvaluire partiala sau inchiriere.

TESAND SRL poate dezvalui informatiile Dumneavoastra cu caracter personal unor firme din grup sau unor terti autorizati, cu care societatea a incheiat diverse contracte, toate acestea fiind validate de catre Departamentul Juridic si urmate de acorduri de confidentialitate (Non-Disclosure Agreement) si/sau acorduri de prelucrare a datelor cu caracter personal (DPA).

Orice prelucrare a datelor dumneavoastra cu caracter personal se va face cu respectarea Politicii privind protectia datelor cu caracter personal.

Colectarea datelor

Se face prin diverse modalitati si instrumente specifice precum: soft profesional de urmarire a traficului, aplicatia de gestiune a newsletter-ului, prin salvarea in baze de date a diverselor formulare de contact disponibile pe site care sunt completate de catre utilizatori, prin chestionare online etc.

Utilizam adresele IP pentru a analiza obiceiurile de navigare, a administra site-ul, a urmari interesele utilizatorilor si a aduna informatii demografice pentru uz intern. Toate acestea au ca scop cresterea gradului de usurinta in utilizarea site-ului si publicarea unor informatii cat mai relevante pentru interesele utilizatorilor.

Acces restrictionat si (dez)abonare

Prin accesarea site-ului, crearea unui cont de utilizator si plasarea comenzilor, clientul accepta in mod expres Termenii si conditiile site-ului, modul de desfasurare a unei comenzi online asa cum este descris pe site.

Unele date solicitate sunt obligatorii pentru a putea furniza bunul sau serviciul de care clientul este interesat.

Datele cu caracter personal vor fi utilizate in scopul derularii contractelor si procesarii comenzilor dumneavoastra. Ulterior, datele vor fi salvate tinand cont de termenele de pastrare conform legislatiei fiscale si comerciale si atat timp cat este necesar pentru protejarea drepturilor TESAND.

Pentru derularea in bune conditii a contractului de vanzare, dupa ce clientul si-a exprimat acordul, TESAND poate contacta clientul, telefonic sau pe email, daca acesta, in timpul accesarii site-ului furnizeaza datele de identificare si contact. In momentul lansarii comenzii, clientul este de acord cu forma de comunicare ulterioara (telefonic sau electronic) si cu modul de operare al vanzatorului.

In cazul in care ati introdus datele dumneavoastra de contact, insa nu ati validat contul de utilizator, puteti fi contactat de un reprezentant TESAND pentru a finaliza aceasta procedura prin radierea datelor in cazul in care nu mai doriti sa deveniti user sau prin acordarea asistentei si validarea contului. Aceasta actiune are ca temei juridic interesul nostru legitim de curatare si actualizare a bazei de date.

In cazul in care ati adaugat produse in Cosul de cumparaturi, dar nu ati finalizat comanda, puteti fi contactat prin email sau telefonic de un reprezentant TESAND, in care veti fi anuntat de faptul ca ati uitat produsele in cos. Aceasta actiune unica este justificata de interesul societatii de a clarifica situatia prin incheierea contractului de vanzare sau anularea lui. Dupa aceasta actiune, clientul va fi contactat daca si-a exprimat consimtamantul pentru primirea altor oferte/comunicari comerciale.

Intr-un termen rezonabil dupa achizitionarea unui bun sau serviciu (de regula dupa 14 zile in care clientul poate returna produsul, retragandu-se din contractul de vanzare) cumparatorul poate fi contactat prin aceleasi canale de comunicare agreate in momentul lansarii comenzii, pentru transmiterea unui feedback/ review legat de bunul sau serviciul achizitionat. Astfel, clientul se implica activ in crearea de noi servicii si detalierea caracteristicilor bunurilor si informarea altor posibili cumparatori de pe site. Opiniile dumneavoastra sunt atent analizate de angajatii TESAND care le utilizeaza ca ghid in alegerea produselor si gamei oferite clientilor.

Cookies

Site-ul www.tesand.md foloseste cookie-uri, acestea fiind date stocate pe computerul, terminalul mobil sau alt echipament al utilizatorului, continand informatii despre acesta. Folosirea mecanismului de tip cookie reprezinta un avantaj in folosul vizitatorilor, acesta permintand memorarea unor optiuni de navigare in site precum limba in care se afiseaza site-ul, tip de filtre care se aplica la afisarea unor anumite pagini, memorarea numelui de utilizator si a parolei pentru un acces rapid la continutul site-ului. Neacceptarea unui cookie nu inseamna ca utilizatorului ii va fi refuzat accesul de navigare in site, de citire a continutului acestuia. Cu ajutorul cookies, proprietarii de site-uri pot monitoriza si segmenta interesele utilizatorilor fata de anumite zone sau aplicatii ale site-ului, fapt care le permite ulterior imbunatatirea experientei de navigare, introducerea unui continut relevant pentru utilizator etc.

Unii dintre partenerii nostri de afaceri folosesc cookies pe site-ul nostru, de exemplu cei care isi fac publicitate. Cu toate acestea, nu avem acces si nici nu putem controla aceste cookies.

Cookies care, din punct de vedere tehnic, nu sunt obligatorii a fi stocate pe terminalul utilizatorului, vor fi folosite doar daca utilizatorul isi exprima consimtamantul expres si neechivoc in legatura cu acestea, prin bifarea categoriilor prezentate. Utilizatorul isi va putea retrage consimtamantul in orice moment prin modificarea setarilor aferente browser-ului utilizat, in conformitate cu Politica noastra de Cookies.

Temeiul juridic al acestei actiuni este reprezentat de interesul legitim de a oferi permanent servicii imbunatatite untilizatorilor site-ului TESAND.

Link-urile

Acest site contine link-uri catre alte site-uri. TESAND S.R.L. nu este responsabil de politica de confidentialitate practicata de acestea. Va recomandam consultarea in prealabil a termenilor legali si a celorlalte informatii referitoare la colectarea datelor cu caracter personal. Normele expuse in acest text se aplica doar in cazul datelor colectate pe acest site.

Pagina utilizeaza „plugin-uri” de la operatorii de retele sociale (de exemplu.: www.facebook.com, etc).

Folosim plugin-uri pentru a face legatura intre site-ul www.tesand.md si pagina oficiala a companiei deschisa pe Facebook (https://www.facebook.com/tesand.md). Nu colectam / stocam datele personale ale clientilor prin intermediul plugin-urior, dar este posibil ca prin aceasta legatura, clientii sa poata vedea pe conturile lor de Facebook, o parte din prietenii lor care apreciaza pagina TESAND.

Desi exista posibilitatea de a intra in contact cu un reprezentant TESAND / administrator al paginii TESAND de pe reteaua de socializare, solicitarea informatiilor legate de statusul comenzii, disponibilitatea stocurilor, caracteristici tehnice ale produselor, reclamatii, etc., trebuie sa fie indreptata catre Departamentul Relatii Clienti, prin formularul de contact pus la dispozitie in site la sectiunea Suport Clienti sau la numerele de telefon: 0753.88.88.13 sau 0753.88.88.12.

De asemenea, in cazul unor situatii care presupun solicitarea si comunicarea unor date cu caracter personal sau alte informatii sensibile, va rugam sa adresati solicitarea catre tesand_office@yahoo.com sau la adresa: Chișinău, str. Uzinelor 104.

Notificari si actiuni privind informatiile despre utilizatori

La cererea scrisa a utilizatorilor, datata si semnata, expediata pe adresa TESAND, acesta se obliga:

a) sa confirme solicitantilor, daca prelucreaza sau nu date personale; acest lucru se face gratuit, o singura data pe an;
b) sa rectifice, actualizeze, blocheze, stearga sau sa transforme in date anonime, in mod gratuit, datele a caror prelucrare nu este conforma dispozitiilor privind protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date;
c) sa transmita utilizatorului datele cu caracter personal care o privesc si pe care le-a furnizat TESAND S.R.L. intr-un format structurat, utilizat in mod curent si care poate fi citit automat in vederea transmiterii acestora altui operator;
d) sa inceteze prelucrarea datelor personale ale utilizatorului, daca acesta solicita acest lucru.

Comunicarea modificarilor

Daca informatiile de identificare ale unui utilizator se schimba (ca de exemplu codul postal) sau daca un utilizator doreste sa renunte la serviciile noastre, vom avea grija sa corectam, actualizam sau sa eliminam acele date personale care ne-au fost incredintate de catre utilizator. Acest lucru poate fi realizat fie de pe pagina de inregistrare, fie prin intermediul formularului de contact https://www.tesand.md/contact/.

Orice schimbare a termenilor prezentei politici va fi comunicata catre utilizatori prin email, astfel incat acestia sa fie intotdeauna informati cu privire la datele pe care le colectam, cum le utilizam si in ce circumstante, daca exista, le facem publice. Utilizatorii vor putea sa fie sau nu de acord cu utilizarea informatiilor in alte scopuri. Vom utiliza datele in concordanta cu politica sub care au fost culese informatiile, conform cu Nota de informare privind prelucrarea datelor, precum si cu Politica privind protectia datelor cu caracter personal.

Securitate

Acest site adopta toate masurile de securitate necesare protejarii datelor personale ale utilizatorilor nostri. In momentul completarii datelor personale pe site-ul nostru, informatiile vor fi protejate atat offline cat si online.

Toate datele cu caracter personal vor fi prelucrate prin intermediul unor pagini securizate care folosesc sistemul de criptare SSL, marcate cu simbolul unui lacatel, a carui pozitionare variaza in functie de tipul de browser utilizat (ex.: in partea de jos a ferestrei, daca utilizati browser-ul Microsoft Internet Explorer sau in partea de sus a ferestrei, daca utilizati browser-ul Google Chrome).

Fiind de acord cu prezentul document “Termeni si conditii de utilizare a site-ului www.tesand.md“, utilizatorii isi asuma in totalitate eventualele riscuri.

Jurisdictia. Legea aplicabila

Relatiile contractuale dintre parti vor fi guvernate de legea Rep.Moldova. Litigiile care nu vor putea fi rezolvate pe cale amiabila, vor fi inaintate spre solutionare instantelor competente.

Alte informatii

Pe site vor fi publicate periodic Regulamente ale campaniilor aflate in desfasurare; acestea descriu in detaliu termenii si conditiile speciale aplicabile fiecarei campanii si completeaza dispozitiile prezentului document ” Termeni si conditii de utilizare a site-ului www.tesand.md“.

Promotiile afisate vor fi valabile pentru perioade limitate de timp, specificate pe pagina de prezentare a produselor din magazinul online / Regulamentele speciale si in limitele stocurilor disponibile.

Produsele, preturile si informatiile cu privire la disponibilitatea de stoc afisate pe site-ul www.tesand.md pot fi diferite de cele afisate in magazinele TESAND din orase (puncte de lucru TESAND SRL).

TESAND isi rezerva dreptul de a completa si/sau modifica orice informatie publicata pe site fara a anunta in prealabil utilizatorii site-ului.

In cazul clientilor persoana juridica ce doresc achizitionarea mai multor produse din acelasi cod, se poate solicita o oferta personalizata diviziei Business to Business la adresa de email tesand_office@yahoo.com sau la telefon +373 22 92 92 72.